Over de keuringen
De boerenkaas die in het NNKC keuringsassortiment kan zitten is altijd een GTS Boerenkaas, dus een rauwmelkse kaas met het Europese keurmerk.
Onderstaand vind je een voorbeeld van het keuringsformulier
Toelichting "specialiteit met..."
In de kolom "type kaas + vet/ds" maak je achter 'Specialiteit" het rondje zwart van het monsternummer.
Een specialiteit is een kaas met toevoegingen die valt buiten de al op het keuringsformulier genoemde soorten.
In het vierkantje daaronder vul je het nummer in van een van de hieronder genoemde toevoegingen:
1. Sambal | 4. Knoflook | 7. Ui |
2. Fenegriek | 5. Mosterd | 8. Kummel |
3. Truffel | 6. Peper |
De te beoordelen monsters kaas kunnen allergenen bevatten. Daarnaast kan in het assortiment ook boerenkaas (rauwmelks) zitten. Deelname door degenen met een gevoeligheid voor bepaalde bestanddelen geschiedt op eigen verantwoordelijkheid.
- Onderaan vind je ook belangrijke aandachtspunten voor deelnemers aan de NNKC-kaaskeuring.
- Kijk ook onder het tabblad "Tips van de jury bij de kaaskeuringen".
Artikel 8.6 Wedstrijd- en Keuringsreglement NNKC
Indien gelijke puntenaantallen aan twee of meer deelnemers worden toegekend, wordt de desbetreffende prijs uitgereikt aan die deelnemer aan wiens beoordeling naar het oordeel van de jury de grootste waarde moet worden toegekend. Hierbij geldt de kolom ‘smaakafwijking’ als eerste selectiecriterium. Wanneer ook deze kolom gelijk is, geldt de kolom ‘geur en smaak’ als tweede selectiecriterium.
Wanneer je je wachtwoord bent vergeten, vul dan het e-mailadres in waarmee je bent aangemeld en vink 'Ik ben mijn wachtwoord vergeten' aan.
Je ontvangt dan een nieuw wachtwoord.
Klik hier wanneer je nog geen logingegevens hebt en je wilt inschrijven.